January 2022
Skrevet av:
Oversatt og skrevet av Evy-Linn Grimstad, hudpleier.

Beskyttelse - huden din mot verden

Huden din mot verden – hvordan kan du beskytte den?

Huden vår har en overflate på ca 1.5m² - 2m², veier ca 15% av kroppsvekten vår og er et av kroppens største organ.

Huden ble før i tiden antatt for å være en ugjennomtrengelig barriere som hadde utviklet seg for å beskytte resten av kroppen, holde alt ute og ikke slippe noe inn. Nå vet vi at det er et komplekst organ, som består av forskjellige lag som igjen er delt opp i flere lag, alle med spesifikke funksjoner og roller.

Bli kjent med huden din:

Huden er en barriere mellom kroppen din og det ytre miljøet. Det er en vanntett beskyttelse som hindrer mikroorganismer og virus fra å penetrere. På huden finner man også sebum, det inneholder umettede fettsyrer som hemmer veksten av bakterier og sopp, dette produseres i talgkjertlene.

Huden inneholder også proteiner som Lysozyme enzymer som bryter ned celleveggen til flere bakterier.

Hvorfor burde du begynne å beskytte huden din?

Hvis huden er så fantastisk, hvorfor trenger du å bruke produkter?

Huden vår er designet for å beskytte oss, men den daglige eksponeringen av ytre faktorer og det vi smører på huden vår kan skape ulike type utfordringer som vil påvirke hudens naturlige beskyttelse.

Det er derfor viktig å bruke barriere reparerende ingredienser og beskytte huden din mot UV, HEV og forurensning. Her kan en bredspektret SPF dekke mange behov.

Visste du forresten at:

UVB stråler ikke kan penetrere gjennom glass, men det kan UVA stråler?

Dette betyr at selv om du ikke kan bli solbrent når du kjører bil, så vil huden din ta skade av langtidseffekten av soleksponering. Dette kan ofte sees på personer som kjører mye bil, hvor den ene siden av ansiktet er mer preget enn den andre siden.

SPF- Hva er det?

SPF i hudpleieprodukter ble introdusert i 1974 og er et mål på hvor stor andel UVB stråler som treffer huden. SPF- testen bestemmes av mengden UV-lys som forårsaker solbrenthet på områder som er beskyttet av solkrem, sammenlignet med ubeskyttet hud.

I EU er det kun tillatt å merke solkremen med solfaktor opp til SPF 50. Dette er fordi det ikke er mulig å produsere en solblokk. Et solprodukt med SPF 50 beskytter mot 98% UVB stråler.

Alle sin hud er forskjellig. Variasjon mellom individer, sesongskifte og hudens langsiktige endringer når vi blir eldre, kan fortelle hvilke type produkter du skal velge for å beskytte huden din.

Produkter som beskytter og reparerer barrieren:

Reparerer: Nimue Pre and Post

Pre and Post serumet er et fantastisk serum som reparerer hudbarrieren og øker effekten av en Nimue salongbehandling. Den regulerer også Trans Epidermalt Vanntap

Beskytter: Barrier (ikke SPF)

Nimue Element Barrier er en lett ansikts og kroppskrem som har dobbel barriereeffekt som både reparerer og beskytter huden.  Dette er en lett krem for hud som utsettes for miljøbelastning, og ekstreme vær og vindforhold. Vi anbefaler også denne ved mye arbeid foran datamaskin. Kremen inneholder Phytoprotect og Artemia Salina-ekstrakt, med egenskaper som gjenoppretter hudbarrieren, samt at den reparerer hudens naturlige barriere

SPF 40

Nimue sin SPF 40 er en lett og fuktighetsgivende solkrem som gir høy bredspektret UVA og UVB beskyttelse og hjelper til med å redusere og forhindre synlige tegn på aldring.

SPF 50

En smart SPF 50 som gir fordeler mot aldring og beskyttelse mot UVA, UVB, infrarødt og blått lys (HEV). Denne ikke-oljete, lette og mattende solkremen beskytter også mot forurensning og andre miljøfaktorer.

Det viktigst du gjør for huden din er å rense og beskytte den.

RELATERTE produkter: